wat is het? - zippy begeleiding-bewindvoering en mentorschap

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Levenstestament
In een levenstestament legt u keuzes vast voor uw eigen toekomst.
U legt vast wat er moet gebeuren wanneer u zelf niet meer kunt handelen.
Dat kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld door een ziekenhuisopname of een verblijf in het buitenland. Maar ook permanent bijvoorbeeld bij de ziekte dementie.

In een levenstestament bepaalt u wie er namens u beslissingen mag nemen en waarover deze persoon beslissingen mag nemen. Over geld en bezittingen maar ook medische en persoonlijke zaken.
Het levenstestament blijft gelden als u niet meer in staat bent de beslissingen waar u voor staat voldoende te overzien. Zo houdt u de regie over uw leven juist als u zelf niet (meer) kan beslissen.

Een levenstestament kan heel persoonlijk op maat opgesteld worden, rekening houdend met al uw wensen. Het is echt maatwerk.

Op het moment van opstellen moet u de beslissingen die u in het levenstestament op neemt goed kunnen overzien. U bent dan wilsbekwaam.
Een notaris stelt vast of u ook daadwerkelijk wilsbekwaam bent tijdens het opstellen.

U kunt zelf een levenstestament of volmacht opstellen.
Dit is waarbij Zippy Begeleiding-Bewindvoering en Mentorschap kan ondersteunen.
Het vastleggen kan indien gewenst daarna bij een notaris gebeuren. Het levenstestament wordt dan vastgelegd in een notariele akte.

Geldigheid:
Heeft u het levenstestament of de volmacht bij een notaris vast laten leggen dan blijft het altijd geldig. U kunt het wel ten alle tijden aanpassen.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu